Nieuwjaarsborrel 2020

Thursday 7 January 2021 |
8:00 pm  to  9:30 pm

Om te proosten op het nieuwe jaar nodigt het ArtTable-bestuur alle leden uit voor een online nieuwjaarsbijeenkomst.

Helaas kan vanwege de nieuwe maatregelen m.b.t. Covid-19 de bijeenkomst niet fysiek plaatsvinden in het Cobra museum. Directeur Lilian Bóza, curator Julia Steenhuisen en senior curator Hilde de Bruijn zullen de leden wel te woord staan en vertellen over de tentoonstelling van Claude Cahun die vanaf 20 januari waarschijnlijk weer te zien zal zijn voor publiek.

Ook zullen de nieuwe leden die zich in 2020 hebben aangesloten zich kort presenteren.

Na afloop kunnen we de tentoonstelling ‘Onder de huid – Claude Cahun’ bezichtigen. Deze tentoonstelling toont het werk van kunstenaar, activist en schrijver Claude Cahun (1894 – 1954).

Ruim 70 foto’s en fotomontages, voornamelijk afkomstig van Jersey Heritage Trust, worden getoond in Amstelveen met daarnaast ook publicaties en archiefmateriaal. De tentoonstelling laat zien hoe veelzijdig, vooruitstrevend en activistisch het werk van Cahun is. Haar opmerkelijke oeuvre bleef voor een breed publiek lange tijd onbekend, maar voor bekende fotografen als Cindy Sherman en Nan Goldin is zij een inspiratiebron. Ook David Bowie was een fan en maakte over haar een multimediale installatie. Niet alleen Cahuns werk, ook haar progressieve levenshouding op het gebied van gender en politiek is voor velen een voorbeeld.